Menjava zimskih in letnih pnevmatik po nizkih cenah

Pozor: zimske in letne gume po nizkih cenah

Razlogi zakaj kupiti kakovostne zimske pnevmatike ali letne gume?

Menjava zimskih ali letnih pnevmatik je nujno potrebna, saj tako vaš avto ustrezno pripravite na vremenske razmere ter poskrbite za lastno in tujo varnost v prometu. Rabljene pnevmatike lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave gume. Tudi najbolj vrhunske znamke pnevmatik lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih gum. Menjava gum je potrebna 2X na leto in najbolje si je pravočasno zagotoviti svoje mesto na servisu in pnevmatike zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših pnevmatik, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometu. Avtomobilske gume mora obvezno menjati ustrezno usposobljen vulkanizer ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma ustrezno ter tudi strokovno centrirane. Prav tako bo vulkanizer znal oceniti stanje vaših obstoječih pnevmatik in vam svetoval primerno izbiro.

• Ker boste zagotovili najboljše delovanje avta,
• ker boste na cestah varni ne glede na vremenske razmere,
• ker kvaliteto jamčijo priznane blagovne znamke,
• ker boste varni pred zakonom,
• ker kakovostne zimske ali letne pnevmatike zagotavljajo največje udobje vožnje.

Z zgodnjim nakupom zimskih gum ali letnih gum si boste zagotovili ugodne cene in najkakovostnejše blagovne znamke gum z dolgoletno garancijo. Zaradi nove tehnologije proizvodnje so pnevmatike postale bistveno bolj zanesljive, kvalitetne in prožne. Vsekakor pa se material sčasoma obrabi, zato je gume potrebno menjati vsakih nekaj let. Letne in zimske gume se med sabo razlikujejo po globini profila in nekaterih drugih lastnostih, saj so namenjene vožnji v različnih vremenskih pogojih. Obstajajo letne in zimske gume za osebna vozila, motorna vozila, terence, kombi vozila, traktorje, kamione, bagre ... Varnost je v cestnem prometu najpomembnejša, zato bodite pozorni, da se pri nakupu gum odločite za kakovostne pnevmatike in jih menjate dvakrat letno, da boste na cesti dobro pripravljeni v vseh letnih časih.

V skladu z Odredbo o omejitvi prometa na cestah v Republiki Sloveniji je na cestah v Sloveniji, razen na avtocestah in hitri cesti, na katerih so zimske razmere, prepovedana vožnja za tovornjake s priklopnimi vozili, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za izredne prevoze. Upravljavec avtocest in hitrih cest lahko na teh cestah zaradi zimskih razmer avtooptika za prej navedena vozila časovno in prostorsko omeji promet. O omejitvi prometa mora obvestiti javnost in postaviti prometno signalizacijo za izločanje, tam, kjer je to mogoče. Za učinkovito, racionalno in varno omejitev prometa v zimskih razmerah na avtocestah in hitrih cestah upravljavec teh cest uskladi ukrepe s policijo.

Zimske pnevmatike

Voznik, katerega vozilo pozimi ali v zimskih razmerah nima primerne zimske opreme, se kaznuje v skladu s 114. členom ZVCP-1 z globo 120, če pa je zaradi tega oviran ali onemogočen promet ostalih vozil, pa z globo 400 evrov. Pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik se kaznuje za tak prekršek z globo najmanj 1.200 (odgovorna oseba najmanj 120) EUR, če je zaradi tega oviran ali onemogočen promet, pa z globo najmanj 4.000 (odgovorna oseba najmanj 400) evrov. Danes so gume bolj vzdržljive in kakovostnejše kot pred leti. Proces izdelave in razvoja avtomobilskih pnevmatik je napredoval, kljub vsemu pa je dobro gume zamenjati na vsakih nekaj let, saj se njena prožnost in odzivnost z leti slabša. S tem pa je tudi varnost na cesti slabša. V Sloveniji večina voznikov 2x letno na svojih osebnih vozilih zamenja letne oziroma zimske pnevmatike. Ko pa se te obrabijo, jih je potrebno zamenjati oziroma kupiti nove. Tu pa včasih nastopijo težave, ko kupec ob nakupu ne ve, koliko so te nove pnevmatike stare oz kdaj so bile proizvedene.

<< Domov